Вторник, 28 Дек 2021
            
Горна Оряховица Други

Абитуриентите на СУ „Вичо Грънчаров“ вече са в нов етап от живота си

  14.05.2021 15:37
Абитуриентите на СУ „Вичо Грънчаров“ вече са в нов етап от живота си

В нов етап от живота си навлязоха момчетата и момичетата от СУ „Вичо Грънчаров“ в Горна Оряховица, които тази година завършват средното си образование. Днес класът на Даниела Кенарева се събра, за да си вземе „Довиждане“ с училището и преподавателите. Усмихнати, но и със сълзи в очите, абитуриентите се зарекоха никога да не забравят годините, преживени във Второ основно.

„Второ има бал!“ кънтеше минути преди Випуск 2021 да влезе в залата на НЧ „Напредък 1869“, където бе церемонията по изпращането му. Да пожелаят успех в живота на място дойдоха кметът инж. Добромир Добрев и заместникът му инж. Деница Коева. Вярваме във вас и ви обичаме, каза от името на екипа на Второ директорът му Нели Атанасова.

Най-емоционалният миг бе обръщението на Даниела Кенарева към нейните момчета и момичета. Обстоятелства наложиха думите й да предаде колегата й Василка Стоянова.

Трудихте се неуморно, направихте това, което трябваше. Заедно планирахме много стъпки през всички тези години. Имаше случаи, в които се изправяхме срещу всичко. Но се задържахме на крака и го направихме по нашия начин. Показахме си обич, смяхме се, плакахме. Деляхме победи и загуби. Създадохме спомени, които топлят. Направихме го с достойнство и усмивка. Убедена съм, че няма случайни срещи в този живот. Израснахте пред очите ми. Аз ви променях, но и вие променихте мен. Дадохте ми смисъл да продължа да работя като учителРадвам се, че благодарение на учителите научихте, че да спечелите 10 стотинки е много повече от това да намерите 1 лев. Научихте се да губите, да се радвате на победите си, да се смеете, когато сте тъжни. Научихте, че може превърнете славата в провал и отчаянието в успех. Научихте се да вярвате в собствените си идеи. Пожелавам ви да не приемате нищо в замяна на проявена доброта. Да изберете правилния път. Да го осветите с добротата на душите си и да го извървите с достойнство. Ще има успехи, провали, трудности. Но не е важно колко пъти ще паднеш. Важното е да се изправяш, да изхвърлиш това, което те спъва, и да продължиш напред. Хенри Форд е казал: Когато изглежда, че всичко върви срещу вас, си спомнете, че самолетите излитат срещу вятъра, а не с него, обърна се към класа си Даниела Кенарева, пожелавайки му силата на вятъра и волността на птиците. Бъдете гордост да нашето училище, задочно поръча тя на Випуск 2021.

Симпатични награди получи всеки от абитуриентите. Випуск 2021 си има и Мис и Мистър бал – това са Ростислав Ефремов и Кристина Илиева.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров" Випуск 2021
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати