Събота, 01 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Созопол” даде надежда на „Локо” с победа над „Нефтохимик”

  13.05.2021 20:20
„Созопол” даде надежда на „Локо” с победа над „Нефтохимик” https://www.facebook.com/SozopolFC

Отборът на „Созопол” даде още малко надежда на „Локомотив” за оставане във Втора лига, след като спечели трудно морското дерби с „Нефтохимик”. Срещата завърши 3:2, като първи поведоха гостите, а домакините успяха да вземат трите точки с късен гол.  Цветомир Тодоров, Борис Тютюков и Венци Гюзелев в края на мача бяха точни за домакините, а за бургазлии вкараха Раел Лолала и Уилсон Фелипе. Загубата доведе до нов трус в състава на „Нефтохимик”. По информация на sportal.bg уволнен е бил треньорът Людмил Киров.

„Созопол” е в първата половина на таблицата и няма възможности за издигане, нито опасност от изпадане. И отнесе много упреци от феновете край морето, че не е помогнал на комшиите от Бургас. По какви причини „созополци” гониха победата докрай няма значение, важното е, че те дадоха глътка въздух на давещия се „Локомотив”.

Сега вече всичко е в ръцете (краката) на „Локомотив”. В момента „железничарите” имат 24 точки, а шейховете са с 23. Остават два кръга. В събота „Локо” приема амбициозния „Спортист” (Своге). Мачът ще бъде предаван пряко от "Диема спорт". На следващия ден „Нафтата” е домакин на „Лудогорец II”. В последния кръг „Локомотив” гостува на „Септември” (София), а „Нефтохимик” е в Своге. И двата съперника са по-висока класа от борещите се за изпадане. Дали обаче ще играят феър плей като „Созопол” не е много сигурно.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати