Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Други

Нов арт метод за активиране на творческото мислене и справянето със стреса представиха в детски градини в Горна Оряховица и Велико Търново

  12.05.2021 16:41
Нов арт метод за активиране на творческото мислене и справянето със стреса представиха в детски градини в Горна Оряховица и Велико Търново

Нов арт метод, подходящ както за възрастни, така и за деца беше демонстриран, макар и онлайн, в детски градини в областта. Представянето на проекта „Благоденствие на детската градина - рисуване на нейрографика с Дени Андонова” стана по покана на директора на ДГ „Щастливо детство” Марияна Кушева, но се присъединиха и други детски заведения от Горна Оряховица и Велико Търново.

На 11 май представителят на Фондация „Процъфтяваща България” Дени Андонова - психолог, инструктор по K-Power и нейрографика, която работи и по проект „За хората до нашите деца” в Столична община, проведе онлайн обучение за този нов и набиращ популярност метод в България.

Това е уникален творчески инструмент за формиране и трансформиране на несъзнаваното и се основава на използването на визуален език, геометрични архетипи и специални графични алгоритми. Това е средство за подобряване на психичното здраве, активиране на творческото мислене, справяне със стреса, решение на конфликти, постигане на благоденствие на всички нива.

Негов създател е руският архитект, психолог и философ д-р Павел Пискарьов. И не са необходими кой знае какви творчески умения, естествено че има правила, но вътрешният усет води човека в тази дейност. Необходими са лист, маркер, цветни моливи и вярата, че ние сами управляваме и създаваме чудеса в живота си.

В проекта с удоволствие и интерес се включиха и други градини, както от община Горна Оряховица, така и от Велико Търново и останаха очаровани от Неврографиката, а скоро ще бъде предоставен запис на събитието и на други градини в региона.


Ключови думи
нейрографика ДГ Щастливо детство
Последни
Седмицата
Анкета