Вторник, 04 Oct 2022
            
Други

На вниманието на пчеларите: Предстои обработка срещу плевели на железопътни гари в областта

  12.05.2021 09:54
На вниманието на пчеларите: Предстои обработка срещу плевели на железопътни гари в областта

Обезтревяване на площите между пероните и в гърловините на железопътни гари в областта ще извърши Държавното предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“. По график третирането ще се проведе на 4 дати в периода от 28 май до 17 септември 2021 г.

За целта ще бъде използван хербицид „Клиник 36 СЛ“. Той е включен в Списъка за предлагане на пазара на продукти за растителна защита, регистрирани торове и подобрители на почвата и/ или в Регистъра на ветеринаромедицински препарати, като е извършена селективност според вредителя на земеделската култура, съобразен е с климатичните особености, начина на приложение и опазването на околната среда. Обезтревяването ще бъде извършено от залез до 10 ч. сутринта.

С препарата ще бъдат унищожени изцяло плевелите – както надземните им части, така и кореновата система. Приготвянето на разтворите и зареждането ще се извърши на работни площадки на съответните гари.

Първата дата, на която ще бъде третирано, е 28 май. На територията на област Велико Търново обработката ще обхване жп гарите Стражица, Джулюница, Горна Оряховица, Горна Оряховица – разпределителна, Поликраище, РП Акация, Янтра, Петко Каравелово, Павликени, Ресен, Самоводене, Велико Търново и Дебелец. Повторното обезтревяване е насрочено за 15 юни. Последните две дати са 23 август и 17 септември./ сн. архив - МЗХ


Ключови думи
обезтревяване жп гари
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати