Петък, 30 Сеп 2022
            
Лясковец Общество

В Лясковец набират номинации за Почетен гражданин и за носители на Годишните награди на Общината

  11.05.2021 10:16
В Лясковец набират номинации за Почетен гражданин и за носители на Годишните награди на Общината

Предложения кои да бъдат тазгодишните носители на званията Почетен и Заслужил гражданин вече се събират в Лясковец. По традиция званията се връчват на Празника на града Петровден.

Представителите на неправителствени организации и инициативни комитети могат да направят своите предложения за удостояване в срок до 4 юни 2021 г. включително. Със званието Почетен гражданин на Община Лясковец се удостояват приживе или посмъртно хора със значителни заслуги в областта на икономиката, хора, които са постигнали изключителни резултати в областта на образованието и духовната сфера, хора с национален принос в областта на спорта, за проявен изключителен героизъм и доблест, дарители, крупни инвеститори и при други заслуги от обществена значимост и от стратегическа важност за устойчивото развитие на общината.

Съгласно правилника на Общински съвет, се подават и предложения за удостояване с Годишна награда на Община Лясковец на граждани, фирми и организации за заслуги към община Лясковец в областта на духовността и културата; образованието и науката; бизнеса и икономиката; здравеопазването и социалните дейности; спорта.

Предложенията трябва да бъдат придружени от подробни мотиви и кратка биографична и делова справка за хората, фирмите или организациите, които се предлагат за носители на почетния знак и годишната награда. Прилагат се също и копия от документи, удостоверяващи постиженията на кандидата.

Предложенията се адресират до председателя на Общински съвет – Лясковец и до кмета на Община Лясковец./ сн. Община Лясковец


Ключови думи
Почетен гражданин Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати