Вторник, 28 Дек 2021
            
Горна Оряховица Други

СУ „Вичо Грънчаров” празнува 199 години

  07.05.2021 11:32
СУ „Вичо Грънчаров” празнува 199 години

199 години от основаването си празнува СУ „Вичо Грънчаров”. Почти две столетия, през които училището задава тона в образованието в Горна Оряховица, както отбеляза зам. кметът Григор Минков, поздравявайки учители и ученици.

Празникът започна с тържествен ритуал пред паметника на патрона на училището – възрожденецът Вичо Грънчаров, дал тласък на читалищното и училищното дело в Горна Оряховица. Основни действащи лица в ритуала бяха гвардейците на горнооряховската гимназия, които получиха специален поздравителен адрес от министър Красимир Каракачанов и плакет „Бъди войник” на Министерството на отбраната.

След поднасянето на венец и цветя пред паметника, празникът продължи в Актовата зала на училището с награждаване на отличили се ученици. Носител на „Вичова награда” за отличен успех през всички 12 години в училище и за високи постижения през годините стана Георги Георгиев от 12 „а” клас. Плакетът му бе връчен от директора Нели Атанасова.

В награждаването на останалите момчета и момичета, постигнали успехи през изминаващата учебна година, се включиха и гостите – зам. кметовете Григор Минков и Деница Коева, и директорът на Хуманитарната дирекция в Общината Милена Николова.

Празникът продължава с виртуална изложба и концерт онлайн на страницата на училището във Фейсбук.


Ключови думи
СУ "Вичо Грънчаров" празник
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати