Вторник, 18 Май 2021
            
Велико Търново Темида

Рецидивист, укрил се след поредна кражба, бе задържан по искане на Районна прокуратура - Велико Търново

  28.04.2021 15:44
Рецидивист, укрил се след поредна кражба, бе задържан по искане на Районна прокуратура - Велико Търново

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районният съд в града задържа под стража 29-годишен рецидивист за извършена кражба на пари от офис.
М. В. извършил кражбата  в условията на опасен рецидив. На 11.09.2018 г, докато бил в сграда с офиси, обвиняемият се възползвал от отсъствието на служителка в един от офисите, влязъл вътре и взел наличните пари от чантата ѝ. След деянието същият се укрил, като напуснал пределите на страната. При извършените процесуално-следствени действия по досъдебното производство и установяването му като извършител чрез видеотехническа експертиза на записи от сградата, М. В.  бил обявен за общодържавно издирване.  След влизане в страната в понеделник е бил задържан.
М. В. е осъждан многократно за престъпления против собствеността. Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице опасност той да се укрие или да извърши други престъпления. Районен съд - Велико Търново е уважил искането на прокуратурата, като е взел мярка за неотклонение задържане под стража спрямо мъжа.
Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.

Снимката е илюстративна


Ключови думи
Районна прокуратура Районен съд Велико Търново рецидивист
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати