Неделя, 02 Oct 2022
            
Велико Търново Спорт

Боруков награден за Играч № 1 на 23-ия кръг в елита

  27.04.2021 14:17
Боруков награден за Играч № 1 на 23-ия кръг в елита

Нападателят на „Етър” Преслав Боруков беше награден за Футболист номер 1 в 23-ия кръг на efbet Лига в класацията на Пресклуб “България”. Той беше отличен за двата му гола при победата с 2:1 над „Берое” в Стара Загора, информира клубният сайт www.etarvt.bg.
“В последния мач имахме възможността да излезем на десетата позиция, но за съжаление късметът и шансът ни убягнаха срещу „Славия”. През пролетта взехме повече точки от отборите, които са нагоре в класирането – ЦСКА-1948, „Берое”, „Черно море”. А с тимове като „Ботев” (Враца) и „Монтана” не успяхме дори като домакини. Сега ще бъде още по-тежко, защото започваме с две гостувания, чак после сме домакини. Предстоят ни тежки мачове с преките съперници в долната половина – надявам се да спечелим максимален брой точки, да избегнем плейофа и да завършим на 11-та позиция”, сподели Боруков.
Относно бъдещето си нападателят каза: „Към момента имам действащ договор с „Етър” до края на сезона, след като мине първенството, ще преценим с агента ми къде е най-добре да продължа кариерата си. В момента мисля само за едно нещо и то е „Етър” да запази елитния си статут”.
За работата с Димитър Бербатов, който помага на нападателите на „Етър”, той сподели: “Няма как да не се повлияеш, да не попиеш. Голям футболист, бил е голмайстор на Висшата лига. Правим тренировки с него и останалите нападатели – вкарахме повече голове след неговото идване. Имаме си старши треньор в лицето на Александър Томаш, който отговаря за тактическата дисциплина, Бербатов помага само на нападателите, това е неговата функция в клуба.”/ сн. www.etarvt.bg


Ключови думи
Преслав Боруков
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати