Вторник, 18 Май 2021
            
Велико Търново Светски

Фестивалният военен духов оркестър и „Джуниър бенд“ записаха клип за 6 май

  22.04.2021 14:12
Фестивалният военен духов оркестър и „Джуниър бенд“ записаха клип за 6 май

Фестивалният военен духов оркестър и „Джуниър бенд“ записаха първия си съвместен клип по случай 6 май – Деня на храбростта и на Българската армия. Снимките бяха направени на ритуалния плац в Националния военен университет „Васил Левски“, а клипът ще бъде разпространен в навечерието на професионалния празник на Българската армия.
Музикантите от двата оркестъра свириха компилация от военен марш и рап парче. Военният марш се нарича „Родина“ и негов композитор е Николай Братанов. Той е написал музиката специално за честванията, посветени на 1300-годишнината от създаването на Българската държава. Рап парчето е No Twerk.
Това е първата инициатива и за новосформирания Фестивален военен духов оркестър, в който участват музикантите от Военния духов оркестър на НВУ „Васил Левски“ с диригент Емил Костурков и от Военния духов оркестър на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, чийто диригент е капитан Цветомир Василев. Маестро Йордан Цветанов е диригент на „Джуниър бенд“, които са гордостта на СУ „Емилиян Станев“.


Ключови думи
Фестивален духов оркестър Джуниър бенд
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати