Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Други Павликени

Четирима абитуриенти от Павликени получиха подкрепа за бала си

  20.04.2021 11:34
Четирима абитуриенти от Павликени получиха подкрепа за бала си

Четирима абитуриенти, които завършват средните училища СОУ „Бачо Киро“ и ПГАТ „Цанко Церковски“ в Павликени и са социално слаби, получиха помощ за своя бал. Инициативата под егидата на кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов се провежда за поредна година в навечерието на най-щастливия ден за завършващите.

„Искаме да подпомогнем младежи, към които съдбата не е била благосклонна, и да ги подкрепим в този празничен ден на завършването на средното им образование“, каза при връчване на помощите кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. 

Земеделски кооперации се отзоваха на молбата на Община Павликени за помощ към абитуриенти от випуск 2021 г. Дарения направиха фирмите: „Рачев-2“ ООД с управител Христо Рачев, ЕТ „Чолаков - Раденко Чолаков“ и СД „Карина - Донев и Доневи и сие“.

За да получат своята финансова помощ, учениците посетиха Община Павликени. Те споделиха вълненията си от последните дни в училище, както и намеренията си да продължат да учат в университет. Младите хора имат разностранни интереси и ще кандидатстват в специалности, свързани със счетоводство, психология, стопанско управление и аграрни технологии. Някои от тях със сигурност ще помагат и в семейните земеделски бизнеси.


Ключови думи
абитуриенти Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати