Понеделник, 03 Oct 2022
            
Велико Търново Спорт

„Етър“ приема „Ботев“ в един от решаващите си мачове за място в Първа лига

  16.04.2021 10:23
„Етър“ приема „Ботев“ в един от решаващите си мачове за място в Първа лига

„Етър” приема „Ботев” (Враца) в един от решаващите си мачове за място в Първа лига. На „виолетовите”, които са на 11-о място в класирането, предстоят домакинства срещу директните съперници „Ботев” (Вр) и „Славия”, а между тях и гостуване на „Арда”.
Двубоят срещу врачани е в петък от 17:15 ч. на стадион „Ивайло” с главен съдия Никола Попов от София.
Защитникът Венелин Филипов пропуска и предстоящия мач поради контузия, под въпрос все още е халфът Яни Пехливанов, който не бе в групата за Стара Загора поради травма. “Етър” се раздели официално с бранителя Ерол Алкан, като двете страни прекратиха договора си по взаимно съгласие. Всички останали футболисти са на линия и са амбицирани за важния мач срещу врачани.
„Изключено е да подценим мача. Напротив, победата над „Берое” може само да ни амбицира да вземем трите точки и срещу пряк противник като „Ботев” (Враца). Длъжни сме да затвърдим добрата игра в Стара Загора и да победим. Продължаваме битката за спасение и вярвам, че ще я спечелим”, коментира капитанът на „виолетовите” Христо Иванов.
“Успехът в Стара Загора е в миналото. Предстои ни пряка битка с “Ботев” (Враца). Ако не успеем в този двубой, то победата срещу “Берое” едва ли ще има голяма стойност. “Етър” е част от война, в която отделните сблъсъци не топлят. Нашата цел, нашата кауза е спасението на тима и оцеляването в Първа лига. Вярвам, че добрата игра в миналия кръг ще вдъхне допълнително самочувствие, вяра и сили на моите футболисти. Съперникът е корав и опрян до стената. Те са опасни и трябва да дадем максимума от себе си, за да успеем.
Искам да излезем на терена с чисти глави и отворени сърца. “Ивайло” е нашата крепост и трябва да я защитим. Длъжни сме да загърбим проблемите и да играем на върха на възможностите си. Трябва да го направим за себе си и за всички, които ни подкрепят и вярват в нас. Нека по-добрият победи и това да е… “Етър”!, коментира старши треньорът Александър Томаш.

Сн. www.etarvt.bg/ Даниел Йорданов


Ключови думи
Етър Ботев Враца Никола Попов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати