Събота, 01 Oct 2022
            
Велико Търново Други

Контейнер за стар текстил и обувки поставиха в Дебелец

  14.04.2021 16:32
Контейнер за стар текстил и обувки поставиха в Дебелец

Специализиран контейнер за стари дрехи, обувки и домашен текстил бе поставен днес в Дебелец. Новата точка е разположена в центъра на града в югозападната част на площада.
Препоръчително е дрехите и обувките да са чисти и да бъдат поставени в торба. Контейнерът е разработен по специална система, която не позволява насилственото му отваряне. Той ще се обслужва по график един път в седмицата.
От Кметството в дебелец информират, че са пристигнали заявените количества индивидуални съдове за събиране на битови отпадъци, с които ще бъдат подменени негодните кофи на записаните граждани през 2020 година.
Съгласно нормативна уредба на Община Велико Търново, всеки е длъжен да изхвърля отпадъци само в определените за целта съдове, да не допуска разпиляване на отпадъци извън тях и да осигурява поддържането на чистотата в близост. Съгласно разписаните правила, всеки гражданин е длъжен и да почиства и поддържа чистотата на прилежащите територии на имотите си – почистване от отпадъци, окосяване и др. Неизпълнението им подлежи на санкциониране, напомнят още от Кметството.

Сн. Кметство Дебелец


Ключови думи
контейнер текстил Дебелец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати