Вторник, 18 Май 2021
            
Велико Търново Други

Възпитаник на Гимназията по туризъм се класира втори на Национално ученическо състезание по „Икономика на туризма”

  13.04.2021 10:13
Възпитаник на Гимназията по туризъм се класира втори на Национално ученическо състезание по „Икономика на туризма”

Ангел Копаранов е единайсетокласник  и се обучавав специалността „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечени“ в ПГТ „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново. Ученикът се класира втори, сред  94 ученици от 29 училища в страната., на Националното ученическо състезание по „Икономика на туризма”, организирано от  Стопанската академия „Димитър А. Ценов” – Свищов.
На 12.04.2021г. катедра „Икономика и управление на туризма” на Стопанската академия обяви резултатите от Националното ученическо състезание за есе на тема „Как виждам развитието на туризма след COVID-19?”. Организаторите отчетоха с удовлетворение показаното от младежите ниво на подготовка, добри идеи и креативност.
Развълнуван и доволен от високата оценка, дадена му от преподаватели в едно от най-старите и авторитетни  висши училища, Ангел споделя, че за конкурса е бил информиран и поощрен да участва от учителката си по икономически дисциплини Галина Атанасова.
Ето как Ангел е завършил есето си, класирало го на второ място: „Факт е, че коронавирусът не само нанесе вреди  върху туризма, но и го накара да стане гъвкав и приспособим. Това ще позволи на този отрасъл при следващи пандемии да се предпази възможно най-много, защото станало ли е един път нещо  - то със сигурност ще се повтори, дори да не е COVID-19“.


Ключови думи
ПГТ "Д-р Васил Берон" Стопанска академия Икономика на туризма
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати