Вторник, 18 Май 2021
            
Велико Търново Общество

Олимпиада по религия провеждат във Велико Търново

  12.04.2021 16:51
Олимпиада по религия провеждат във Велико Търново

Православният богословски факултет на Великотърновския университет и СУ „Вела Благоева“ – Велико Търново организират Първа олимпиада по религия (християнство-православие), която ще се проведе на 21 април от 14:00 ч.
В олимпиадата ще вземат участие 25 ученици от 1 до 4 клас, а идеята и съдействието за нейното провеждане е на доц. Магдалена Легкоступ, преподавател в ПБФ. В работния материал за състезанието са включени 15 тестови въпроса, както и задача за създаване на писмен текст – отговор на духовно-нравствен въпрос.
От началото на учебната година учениците от начален етап на СУ „Вела Благоева“ имат включен в програмата по един час седмично за религия. Великотърновската света митрополия е направила дарение от 150 безплатни екземпляра с „Благопожелания и отеческо благословение“ на Негово високопреосвещенство великотърновския митрополит Григорий.
Дни преди най-големия и почитан празник от всички православни християни - Възкресение Христово, победителите в олимпиадата ще получат награди от Училището и от Православния богословски факултет.
ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Вела Благоева“ имат рамково споразумение за сътрудничество.


Ключови думи
олимпиада по религия ВТУ СУ Вела Благоева доц. Магдалена Легкоступ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати