Вторник, 18 Май 2021
            
Общество Свищов

Започна изграждането на парк „Хаджи Димитър“ в Свищов

  12.04.2021 15:10
Започна изграждането на парк „Хаджи Димитър“ в Свищов

Във връзка с огромното желание на живущите в централната част на Свищов и целенасочените действия на Общината за облагородяване на градска жизнена среда, в крайдунавския град започна дългоочакваното изграждане на парк „Хаджи Димитър“.
Община Свищов извървя тежка процедура по придобиване на цялата собственост на имота, върху който ще бъде изграден новият парк и днес кметът на Свищов д-р Генчо Генчев даде старт на строителните дейности, като пожела на свищовската фирма лека и безаварийна работа.
В момента парцелът, който е разположен между улиците „Хаджи Димитър“ и „Петър Ангелов“, представлява свободно естествено затревено пространство, което след обновяване и функционално преустройство, предстои да се превърне в зелена зона за отдих и игри. В проекта се предвижда изграждане на зелен паркинг за 12 МПС, изграждане на детска площадка за игра на деца от 3 до 12 години, зона за тихи игри и организирана зона за отдих с парково обзавеждане. В проекта е предвидено да се инсталират кошчета за разделно изхвърляне на отпадъци и подходящо парково осветление.
На новия парк „Хаджи Димитър“ ще да бъде осигурен достъп за деца и възрастни с увреждания, както  и паркомясто за инвалиди.
Средствата за строително-ремонтните дейности, в размер на 200 хил. лв., са осигурени от капиталовите разходи на Община Свищов, а срокът за изпълнение на проекта е до месец септември тази година.


Ключови думи
парк "Хаджи Димитър" Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати