Неделя, 11 Юли 2021
            
Велико Търново Култура

Мюзикълът „Вражалец“ се завръща на сцената на великотърновския театър

  12.04.2021 10:56
Мюзикълът „Вражалец“ се завръща на сцената на великотърновския театър

Някои от своите най-гледаните и харесвани заглавия ще поднесе на великотърновци и гостите на града екипът на Музикално-драматичния театър  „Константин Кисимов” в старата столица. Два музикални и четири драматични спектакъла са включени в афиша на театъра до края на април. Според изискванията в заповедта на Министерството на здравеопазването, представленията се провеждат при спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки.
Мюзикълът „Вражалец” се завръща на голямата сцена на великотърновския театър на 15 април /четвъртък/ от 19 часа. В спектакъла участват актьори, солисти, хор, оркестър и балет на МДТ „Константин Кисимов“. Театърът в старата столица представя за първи път в България сценичен вариант на мюзикъла по музика на Дечо Таралежков, създаден по едноименната пиеса на Ст. Л. Костов. Режисьор на спектакъла е Гълъб Бочуков, диригент-постановчик – Игор Богданов, а диригент – Васил Вълчев.  Сценографията е на Лидия Къркеланова, а хореографията – на Катя Богданова.
Комедията разказва за суматохата, настъпила в едно село след пристигането на другоселец, който завлича финансово цялото население с обещания за гарантирана печалба от печатането на фалшиви пари. Една история за наивността и глупостта, пресъздадена по забавен и ироничен начин. Ярките сценични образи, създадени от автора, носещи в себе си несъвършенствата и пороците на човешката природа, будят искрен жизнерадостен смях, лишен от злорадство.
На 20 април от 19 часа в голяма зала ценителите на музикалното изкуство могат да се насладят на оперетата „Принцесата на цирка“ на Имре Калман. Празничността и елегантността на музиката не могат да оставят зрителите безразлични. На фона на прекрасната музика на Калман ще видим заплитането на сюжета и интригата, неповторима циркова атмосфера и една истинска любов, която преодолява всички трудности. Спектакъла на великотърновска сцена постави гост-режисьорът Стефан Донев, диригент-постановчик е Игор Богданов. Сценографията и костюмите са на художника Лидия Къркеланова, хореографията е на Катя Богданова, хормайстор е Яница Брънзелова, а концертмайстор - Милена Байнова. В новото музикално заглавие участват солисти и артисти, оркестър, хор и балет на МДТ.
Маратонът на драматичните заглавия започва на 13 април с пиесата „Животът – това са две жени“ на Стефан Цанев. Новият премиерен спектакъл ще се играе и на 16 април от 19 часа в камерна зала. На 19 април там ще бъде представена и историческата пиеса на Стефан Цанев „Духът на поета”, в която оживяват знакови личности от българската история - Захарий Стоянов и Стефан Стамболов. На 21 април в камерна зала зрителите могат да гледат спектакъла „Червило“, с който ще се потопят в три лични истории на една жена, търсеща вечното равновесие между романтичната и прагматичната любов. Постановката е на режисьора Стела Андреева, която е автор и на адаптацията на текста, създаден по мотиви от съвременни разкази.
Афишът за април завършва със спектакъла „Гераците“ по едноименната повест на Елен Пелин. Представлението е на 22 април от 19 часа в голяма зала на театъра. Гост-режисьорът Невена Митева предлага класически прочит на това емблематично произведение на българската литература. В спектакъла участва целият драматичен състав на великотърновския театър, а постановката впечатлява не само със силна актьорска игра, но и с мащабен декор, авторска музика и вокални изпълнения на живо.
Билети за спектаклите се продават на касата на великотърновския театър.

 

 


Ключови думи
Вражалец МДТ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати