Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Социалисти и антифашисти почетоха жертвите на фашизма и войните

  12.04.2021 09:51
Социалисти и антифашисти почетоха жертвите на фашизма и войните

Социалисти и антифашисти от Велико Търново почетоха Международния ден на политзатворниците, концлагеристите и пострадалите от фашизма и войните. Те поднесоха цветя на Братската могила в парка „Марно поле“ и се поклониха пред героизма на хората, отдали живота си в битката срещу кафявата чума.
Пред паметника се събраха зам.-председателят на великотърновските социалисти Михаил Стойчев, областният председател на БАС Лидия Прокопова, областният координатор на ОС  Станка Палазова, председателят на Младежкото обединение Паулина Петрова, граждани, членове и симпатизанти на БСП.
„За поредна година сме се събрали по случай 11 април. Да почетем паметта на онези 18 милиона жертви на нацистките лагери на смъртта, на хилядите жертви и пострадали българи от царската полиция в нашите затвори. Този ден е почит към всички онези жени, деца и старци,  загубили живота си, защото не са съпричастни с нацистката идея. Обръщайки се към историята и опита от ужаса на изминалите няколко войни, ние трябва да се стремим никога повече те да не се повтарят. Днес отдаваме почитта си към хилядите политзатворници, много от които губят живота си, стремейки се към един по-добър свят“, каза зам.-председателят на БСП и историк Михаил Стойчев.
Лидия Прокопова се обърна към всички с молба никога да не се забравят жертвите на фашизма и да се помни героизма на хората, които са се борили срещу кафявата чума.


Ключови думи
Михаил Стойчев 11 април концлагеристи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати