Понеделник, 10 Oct 2022
            
Велико Търново Спорт

Над 800 атлети участваха в ултрамаратона на старата столица, топ биатлонистите ни побеждават и на бягане

  11.04.2021 16:49
Над 800 атлети участваха в ултрамаратона на старата столица, топ биатлонистите ни побеждават и на бягане

Над 810 колоездачи и бегачи застанаха на старт в двата дни на ултрамаратона Tarnovo Ultra - Bike & Trail. Шестото издание на състезанието отново предложи много допълнителни екстри, перфектна организация и уникално красив маршрут, включващ някои от най-впечатляващите места в околностите на старата столица.

В първия ден се състезаваха байкърите на 30 и 48 км. Неделята е за бегачите, които са разделени на 14, 28, 48 и 71 км. Най-издръжливите се пробват на дуатлон 48+48.

И тази година чудесно включване след края на сезона си направиха топ биатлонистите на България. Най-добрият за този сезон Владимир Илиев спечели 28 километровата дистанция, следван от Милен Ковачков и Петър Иванов. Най-добрата ни биатлонистка Милена Тодорова е пета в генералното на 14 километра и втора при жените. Ясна Петрова отново спечели победата при жените на късата дистанция. Тя е и четвърта в общото класиране на 14-те километра. След нея завърши биатлонистът Владимир Оряшков, който е четвърти при мъжете.

Калинба Василев не можа да се пребори за победата на 48 км и остана втори след Пламен Пенов. Трети е Тодор Георгиев. При жените на тази дистанция първа финишира Валерия Димитрова от домакините „Браун тим”. Втора е Вяра Петева, а трета е Никол Камарашева.

Най-дългата дистанция – 71 км, чийто маршрут стига до Хотнишките водопади, преминава през Преображенския и Петропавловския манастир, Гарга баир, Ксилифор, Света гора, бе премината най-бързо от Христо Минков, следван от Даниел Иванов и Петко Новаков. При жените първа е Валентина Тодорова, след нея са Детелина Радославова и Симона Райкова.

https://www.facebook.com/TarnovoUltra


Ключови думи
ултрамаратон Владимир Илиев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати