Събота, 08 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив” с бронзовите медали от „Купа България” мъже

  11.04.2021 15:14
Хандбалният „Локомотив” с бронзовите медали от „Купа България” мъже

„Локомотив” (Горна Оряховица) победи „Добруджа (Добрич) с 37:20 (16:10) в спора за бронзовите медали от турнира за Купата на България при мъжете.

Предвид залога в срещата и двата тима започнаха предпазливо. Постепенни атаки и сигурност в защитата поддържаше равенството до 3:3 в началните минути. Серия от непредизвикани грешки на железничарите даде възможност на добричлии да поведат на два пъти 3:5 и 5:7. Това принуди горнооряховският треньор – Йордан Димитров да вземе прекъсване и да коригира играта на своя отбор. „Локомотивци” стегнаха защитата и увеличиха скоростта в нападение. До средата на полувремето успяха да изравнят 8:8 и да променят резултата в своя полза. Постепенно увеличиха преднината и се оттеглиха на почивката с аванс от шест гола 16:10.

През второто полувреме железничарите наложиха тотално надмощие. Със здрава защита и бързи атаки започнаха да бележат гол след гол. Добруджанци не успяха да се противопоставят и доиграха мача до крайното 37:20.

Носител на Купата на България е отборът на „Шумен-61”, победил на финала „Левски” с 33:25.

Голмайстор с отбелязани 25 гола е Владислав Йоргов(Локомотив). Най-добър защитник е Георги Христов(Левски). Най-добър вратар - Ивайло Костов(Шумен-61).Най-полезен състезател – Бранимир Балчев (Шумен-61).

„Локомотивците” Михаел Иванов и Владислав Йоргов попаднаха в идеалната седмица.

„Не успяхме да влезем с победа в турнира. Отстъпихме на „Шумен”. Поздравявам ги с Купата! Във втория мач надиграхме „Добруджа” и заслужихме бронзовите медали. Това е голямо постижение за нас и голяма крачка в развитието на тези млади момчета. Те са още на по 17-20 години и вече печелят медали при мъжете. Особено сме щастливи, че днес изравнихме клубно постижение от сезон 2009/ 2010г. Продължаваме в първенството. Играем във всеки мач за победа.” Заяви развълнуван треньорът Йордан Димитров.

„Локо”: Георги Маринов, Стефан Димитров, Михаил Пенев, Исмет Хаджиев, Любослав Димитров, Владислав Йоргов, Станислав Добрев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Николай Генов, Радослав Йорданов, Михаел Иванов, Георги Кръстев.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Купа България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати