Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив“ не успя да се класира на финала за Купа „България“, ще спори за бронза

  10.04.2021 19:16
Хандбалният „Локомотив“ не успя да се класира на финала за Купа „България“, ще спори за бронза

В „Арена Шумен“ се провежда тазгодишното издание на Финалния турнир за Купата на България при мъжете. В полуфинална среща младият отбор на „Локомотив“ отстъпи на лидера в първенството „Шумен-61“ с 29:38 (12:16).

Динамичен и агресивен хандбал демонстрираха двата отбора в началото на мача. Бързи голове се заредиха в двете врати след първия съдийски сигнал. Никой от съперниците не успя да се откъсне в резултата и равенството се запази до средата на полувремето 8:8. Последваха силни моменти за шуменци, които вкараха два безответни гола за 8:10. До края успяха да увеличат преднината до 12:16.

През второто полувреме „локомотивци” потърсиха обрата. В желанието си бързо да отбележат, грешаха в завършващата фаза. От това се възползваха противниковите състезатели, които с контраатаки по крилата увеличиха разликата. До края железничарите не успяха да стопят пасива и въпреки желанието си за промяна отстъпиха с 29:35.

В другата полуфинална среща хандбалистите от Левски надиграха отбора от Добрич с 26:14.

Утре на финала „Левски“ ще срещне „Шумен-61“ от 13 ч. „Локомотив“ и „Добруджа“ ще спорят за бронзовите медали от 11 ч.

„Локо”: Георги Маринов, Стефан Димитров, Михаил Пенев, Исмет Хаджиев, Любослав Димитров, Владислав Йоргов, Станислав Добрев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Николай Генов, Радослав Йорданов, Михаел Иванов, Георги Кръстев.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Купа България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати