Понеделник, 12 Апр 2021
            
Велико Търново Темида

Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд шофьор, по непредпазливост причинил смърт на човек

  06.04.2021 15:44
Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд шофьор, по непредпазливост причинил смърт на човек

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу М. О. за това, че на 30.07.2019 г., на път между с. Яковци и с. Средни колиби, община Елена, при управление на лек автомобил „Дачия“, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на М. Д.
Обвиняемият бил строителен работник и всеки ден, заедно с четирима колеги, пътували до строителен обект в с. Шилковци. В деня на катастрофата М. О. управлявал лекия автомобил. Когато достигнал до пътен участък с десен завой, задействал спирачките. В резултат на това управляваният от него автомобил загубил устойчивост и навлязъл в лентата за насрещно движение, при което настъпил удар с насрещно движещ се товарен автомобил. При пътнотранспортното произшествие били причинени телесни повреди на М. Д., в резултат на които той починал.
Според обвинението, обвиняемият не контролирал непрекъснато превозното средство, което управлявал и при избиране на скоростта на движението си от 65,5 км/ч не съобразил същата, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие. Вследствие на това изгубил контрол върху управляваното от него МПС и реализирал ПТП, при което причинил по непредпазливост смъртта на М. Д. Престъплението е по чл.343, ал.1, б. „в“, вр. чл.342, ал,1 от НК.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


Ключови думи
катастрофа Шилковци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати