Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Избори 2021

Двама избиратели се сбиха в Майско, в търновска секция неправилно дописвали избиратели

  04.04.2021 17:58
Двама избиратели се сбиха в Майско, в търновска секция неправилно дописвали избиратели

Двама избиратели толкова се разгорещили в секцията в Майско, че трябвало полицай да се намеси, за да предотврати юмручната разправа. Спорът започнал, след като и двамата били допуснати в секцията, въпреки указанията гласуването да става само по един в секция. За случая стана ясно от сигнал на „Републиканци за България” в РИК.

Партията на Цветан Цветанов е най-активна днес със сигналите до избирателната комисия. Направените проверки на РИК и решенията след това показват, че някои от сигналите имат основание. В секция във Велико Търново са били дописани избиратели, които всъщност трябвало да гласуват в съседната секция. Били дописани, защото адресната им регистрация била на улица, която се включва в района на секцията, без да се обърне внимание, че част от номерата на тази улица гласуват в друга СИК. Отправено е предупреждение към председателя на комисията.

От името на ПП „Има такъв народ” е постъпила жалба срещу секционни комисии в Павликени, които били заявили, че няма да дадат копие от протокола след края на изборите на застъпници на партията. От РИК са напомнили на секционните комисии да спазват изборното законодателство, но жалбата е оставена без решение, тъй като все пак копие от протокола се издава след края на изборния ден.

Друг сигнал, който се е оказал правомерен, е подаден от Мирослава Габерова като представител на ПП БОГ. В секция в Беляковец липсвал изписан третият кандидат на партията в листата. Указано е на председателя на СИК в Беляковец да допише липсващия кандидат.

Има още няколко сигнала за нарушения през деня, но никой от тях не се отразява на изборния процес така, както спирането на машинното гласуване след сигнала за обърканата листа на „Демократична България”.


Ключови думи
жалба РИК
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати