Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Избори 2021

Започна раздаването на бюлетини и машини за гласуване в Горна Оряховица

  03.04.2021 14:40
Започна раздаването на бюлетини и машини за гласуване в Горна Оряховица

Движението през центъра на Горна Оряховица е спряно заради раздаването на изборните книжа и машините за гласуване. От 14 часа започнаха да получават материалите си секционните комисии от населените места, а от 16 часа са градските секции. Бюлетините и изборната документация се получава в Общината в присъствието на представители на РИК. Паралелно с това фирмата-вносител е организирала и доставката на устройствата за машинно гласуване.

В Горнооряховска община има общо 69 секции, като две от тях ще са в Болницата – една в COVID отделението и една за другите болни, и две подвижни – едната за болни от COVID на домашно лечение и карантинирани и една за хора с увреждания. В 60 от секциите ще има машини за гласувани. Възможност за машинно гласуване има във всички секции с над 300 избиратели, а по-малки са само тези в най-малките села на общината, както и четирите извънредни секции.

Изборният ден започва в 7 часа на 4 април. Освен лична карта или паспорт, избирателят този път трябва да носи и маска. Ако все пак е забравил своята, ще може да получи и в секцията. Ако избере да гласува с бюлетина, ще може да ползва свой химикал, стига да пише синьо. Осигурени са дезинфектанти, ще има хора, които да следят за спазването на поне 1,5 метра разстояние между хората в избирателната секция.

Как да използвате изборната машина вижте на това видео на ЦИК


Ключови думи
секции бюлетини машини за гласуване
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати