Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Избори 2021

Милен Михов: Пътят на Македония към Европа минава през София

  01.04.2021 10:29
Милен Михов: Пътят на Македония към Европа минава през София

Доц. д-р Милен Михов е водач на листата на ВМРО за 4 МИР – Велико Търово и е заместник- председател на ВМРО.

-Доц. Михов, сблъсък с македонизма можеше ли да бъде избегнат?
-Сблъсъкът с македонизма беше неизбежен. България има ясна позиция – управляващите в Скопие трябва да изпълнят договора за добросъседство и всички условия в него. Пътят на Македония за Брюксел минава през София.
-Каква беше политиката и кой я отстояваше?
-Благодарение на факта, че ВМРО беше в управлението на страната ни в последния мандат, България заяви твърда политика по отношение старта на преговорите за еврочленство на РС Македония и, ако това беше държавна политика през последните 30 години, успехите ни щяха да са далеч повече. За съжаление, освен ВМРО, от тази тема не се интересуваше никой друг.
-Има ли решение на проблема?
-България защитава и трябва да продължи да защитава историческата истина, а тя е, че до 1944 г. Македония е била българска и такава ще остане. А решението на спора е лесно и се свежда до един-единствен избор – признание от македонска страна, че до 1944 г. не е имало съмнение за българския им произход и използване на български език.  
-Как трябва да се продължи?
-Работата по запазване на историята и идентичността на българина и българската държава трабва да продължи и в следващото Народно събрание. И да не се правят никакви отстъпки и компромиси, ако Скопие не промени своята политика, защото темата „Македония“ не е и не трябва да бъде разменна монета за политически индулгенции.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Милен Михов ВМРО Скопие
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати