Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Великотърновският театър кани публиката на пролетен галаконцерт

  31.03.2021 12:48
Великотърновският театър кани публиката на пролетен галаконцерт

 Екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново кани публиката на пролетен галаконцерт. Музикалният спектакъл „Пролетна магия“ е посветен на празника на старата столица и бе отменен заради въведените строги противоепидемиологични мерки в страната. Великотърновци и гостите на града ще могат да се насладят на галаконцерта на 7 април от 19 часа в голяма зала на МДТ.

Според изискванията в заповедта на Министерството на здравеопазването ще посрещаме публиката в театъра при 30 % пълняемост на салона и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки – физическа дистанция и задължителни маски, обясни директорът на културната институция Васил Вълчев.

Шедьоври на световната оперна и оперетна класика ще поднесе на ценителите на музикалното изкуство екипът на Музикално-драматичния театър.В бляскавия музикален спектакъл участва оркестърът на МДТ с концертмайстор Милена Байнова. На сцената ще излязат солистите на великотърновския театър Мирела Ябанджиева, Симона Кодева, Теодора Петрова, Миряна Калушкова, Момчил Караиванов и Пламен Долапчиев.Специални гости са изпълнителите Гергана Стоянова – солист на Вокална група „Пеещи камбанки“ при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров, и тенорът Александър Баранов, който е започнал своята творческа кариера като оркестрант в МДТ, а сега покорява сцените в цялата страна като солист.

В програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Верди, Бизе, Пучини, Делиб, Щраус, Калман, Лехар, Бърнстейн, Уебър. Италиански канцонети и други хитови творби ще подсилят празничното настроение. Те ще звучат под диригентската палка на госта Георги Патриков, който е доцент в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София.Той е познат на великотърновската публика от традиционните коледни концерти на театъра. Внимание в концертните му изяви заслужават изпълненията на рядко поставяни творби от български и чужди автори на фестивали като „Софийски музикални седмици”, „Пианисимо”, „Европейски музикален фестивал”, „Аполония” и др. Гост-диригент е на симфоничните оркестри на БНР, Камерен ансамбъл „Софийски солисти”, Пловдивска филхармония, Плевенската филхармония, Симфониета – Видин, Варненско оперно-филхармонично дружество и др.

Билети за галаконцерта на 7 април от 19 часа се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

 


Ключови думи
галаконцерт
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати