Петък, 30 Сеп 2022
            
Други

Ползваме 5% отстъпка от данъка, ако подадем декларацията за доходите до 31 март

  31.03.2021 06:56
 Ползваме 5% отстъпка от данъка, ако подадем декларацията за доходите до 31 март

Остава по-малко от ден, през който физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% от данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация. За да се възползват от отстъпката, гражданите трябва да подадат декларацията си до 31 март, да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне, напомнят от НАП.
Най-бързо и лесно декларацията се подава през портала за електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП). От приходната агенция съветват потребителите да проверят онлайн и за наличието на стари задължения.  
Срокът за декларирането на доходите и плащане на данъка за довнасяне тази година е 5 май 2021 г., заради почивните дни около великденските празници. Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата,  да се подадат на място в офис на НАП или в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да получите от сайта на НАП - https://nra.bg/ или на телефон: 0700 18 700 на цена, съгласно тарифата на Вашия телефонен оператор.


Ключови думи
данъчни декларации
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати