Понеделник, 12 Апр 2021
            
Избори 2021 Павликени

Весела Лечева стреля с олимпийската си пушка в Павликени

  28.03.2021 16:43
Весела Лечева стреля с олимпийската си пушка в Павликени

Импровизираното стрелбище на многократната ни световна шампионка по спортна стрелба и кандидат за депутат от „БСП за България“ Весела Лечева в Павликени събра десетки жители на града. Те трябваше да уцелят преференциалния й номер 102 от 4 опита, какъвто пък е номерът на левицата в интегралната бюлетина. 
Лечева предизвика истинска еуфория сред симпатизантите си, след като стреля с победната си пушка. С нея тя става пет пъти световен шампион и два пъти вицеолимпийски. Кандидатът за депутат разказа за трудностите и емоциите си по време на състезанията, като показа и истинската мишена, която се ползва на състезанията, а миниатюрните й размери изумиха присъстващите. „Стрелбата е едно от най-старите умения, познати на човечеството. На професионалните състезания обаче трябва да уцелим от разстояние 10 метра целта, чийто размер е малко под един милиметър“, обясни Лечева. По думите й допълнителна трудност е и тежестта на пушката от над 5 килограма. 
Точни на импровизираното стрелбище бяха и кметът на Павликени Емануил Манолов и председателят на Общинския съвет Христо Кавалски, които дойдоха да изразят подкрепата си за Лечева.


Ключови думи
Весела Лечева БСП за България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати