Неделя, 02 Oct 2022
            
Общество

Крачка назад от локдауна. Нехранителните магазини с площ над 300 кв. метра отварят отново

  25.03.2021 15:52
Крачка назад от локдауна. Нехранителните магазини с площ над 300 кв. метра отварят отново

 Големите магазини с площ над 300 кв. м и които не предлагат хранителни стоки, могат отново да работят като спазват специални условия. Това става възможно след заповед на министърът на икономиката  Лъчезар Борисов, с която разрешава повторното отваряне на обектите. Тази заповед е съгласувана с мнението на национално представителните работодателски организации, браншовите организации и бизнеса. Указанията са съгласувани и със здравното министерство.

В заповедта се казва:

Самостоятелни обекти-магазини за нехранителни стоки в търговските центрове по т. 14, до които има директен достъп (вход) от улица или паркинг, могат да продължат своята дейност, спазвайки указанията по т. 2

Магазините по т. 15 с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки могат да продължат своята дейност:

а) като обособят и ограничат по подходящ начин търговска площ, достъпна за клиентите в размер до 300 кв. м. Обособяването може да стане с преградни стени, ленти, щандове и др. начини, които да не позволяват достъпа на клиенти извън обособената площ.

б) извън търговските обекти на открити площи при спазване на всички противоепидемични мерки и нормативно установени правила и задължения за осъществяване на дейността.


Ключови думи
големите магазини работят
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати