Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Ученици от Гимназията по туризъм доказаха, че мъдростта не е привилегия на възрастните

  23.03.2021 09:58
Ученици от Гимназията по туризъм доказаха, че мъдростта не е привилегия на възрастните

Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново взеха участие в 25 национална ученическа философска конференция в град Бургас, която се проведе на 18 и 19 март 2021 година под надслов „Човек - свят“. Инициатор и традиционен домакин на конференцията е СУ „Епископ Константин Преславски“ от черноморския град, а негови организатори са Община Бургас, РИО на МОН и училището домакин.
Събитието е включено в националния календар на МОН и в него традиционно се включва младата философска мисъл на страната. Тази година в конференцията взеха участие 111 ученици от 55 училища от 20 области на страната.
Участниците представиха свои есета, разсъждения и разкази по зададени от организаторите теми. Традиционно целта на този национален форум е младите хора да обменят идеи по човешки и житейски проблеми и да изразят своята гражданска позиция.
Учениците от Гимназията по туризъм Александра Маринова, Милен Кирчев и Десислав Христов отлично представиха своите философски разработки и блестящо защитиха заложените в тях идеи. Мотивирани от силното си участие на това национално състезание и заредени с положителни емоции, учениците заедно със своята учителка по философия Валя Пилева са убедени, че ще присъстват на събитието и през следващата година. Убедителността и оригиналността при представяне и защита на темите, с които учениците се представиха, доказват, че мъдростта не е само привилегия на възрастните.

Снимка и информация: ПГТ "Д-р Васил Берон"


Ключови думи
ПГТ "Д-р Васил Берон"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати