Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Започна VI Международен конкурс по превод на проза и поезия за студенти и ученици „Трансформации 2021“

  23.03.2021 09:46
Започна VI Международен конкурс по превод на проза и поезия за студенти и ученици „Трансформации 2021“

Започна традиционният конкурс по превод на проза и поезия на Филологическия факултет към Великотърновския университет. Конкурсът е насочен към студенти и ученици в България и чужбина. В него се предвижда превод на чужди автори на български език (за студенти и ученици от България) и превод на български автори на чужд език (за изучаващи български език извън България).
Текстовете на чужди автори, които се предлагат за превод на български език, ще бъдат на един от изучаваните във Факултета езици, които са общо 20: английски, албански, арабски, български, гръцки, италиански, испански, китайски, корейски, немски, нидерландски, полски, португалски, румънски, руски, словашки, сръбски, хърватски, френски, японски. Участниците имат възможност да избират рубриката и езика за превод според интересите и уменията си. На изучаващите български език извън България се предлагат също текстове от български автори, които да бъдат преведени на чужд език.
И през тази година журито се състои от висококвалифицирани преподаватели по чужди езици, включително и чуждестранни лектори във Филологическия факултет.
За повече информация за текстовете за превод, изискванията за техническо оформление и срокове – www.bit.ly/3c9Ik1h

Сн. ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"


Ключови думи
ВТУ Трансформации 2021
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати