Събота, 19 Юни 2021
            
Велико Търново Избори 2021

Библиотечни дейци: Великотърновската библиотека е в Топ 3 по посещаемост, разчитаме на ГЕРБ за нова и съвременна сграда

  19.03.2021 10:24
Библиотечни дейци: Великотърновската библиотека е в Топ 3 по посещаемост, разчитаме на ГЕРБ за нова и съвременна сграда

Велико Търново заслужава да има нова, голяма и модерна библиотека. Вярваме, че ще се осъществи амбициозният проект за изграждането на сграда на културната институция на терена на Старото военно училище, където ще бъде ситуиран новият градски център. Това заявиха представители на ръководството и служители на Народна библиотека „Петко Р. Славейков“ на среща с кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС проф. д-р Любомира Попова и Станислав Стоянов.
На трето място в страната по брой читатели е библиотеката във Велико Търново, след столичната и пловдивската библиотеки. За разлика от други областни центрове, които отчитат около 1000 читатели, ние можем да се похвалим с 10 000, казаха директорът на РНБ „Петко Р. Славейков“ Калина Иванова и заместник-директорът Иван Александров.
Тази година се навършват 100 години от обявяването на библиотеката за Народна, посочиха библиотечните дейци, които поискаха съдействие от кандидатите за депутати за модернизация на фондохранилището.
В региона има нужда от кадри в областта на библиотекознанието, книгознанието и полиграфията, споделиха служителите от библиотеката. Те предложиха да бъде сформирана паралелка в някое от средните училища във Велико Търново, чиито кадри ще са полезни както за библиотеката и нейните филиали, така и за местните издателства, полиграфически бази и рекламни агенции. Проф. д-р Любомира Попова пое ангажимент да се проведат разговори с ръководството на Регионалното управление на образованието за въвеждането на такова обучение през 2022-2023 година.
Служителите в културната институция изразиха своята благодарност за дейността на Станислав Стоянов по реализацията на много проекти в региона в сферата на културно-историческото наследство – ремонт и реконструкция на читалища, църкви, помощ за самодейни колективи и други. Те заявиха своята увереност, че той и останалите кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС ще работят упорито за развиване на статута на Велико Търново като духовна и историческа столица, за да получи градът още нови възможности за просперитет.
Вярваме във вас и ще продължим да разчитаме на вашата подкрепа и в бъдеще, заявиха служителите в Народната библиотека. В знак на признателност за техния труд проф. Любомира Попова дари на институцията две свои монографии, учебни помагала в съавторство и художествена литература, а Станислав Стоянов подари на библиотеката луксозния албум „Златна книга - Иконите от България“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Библиотека проф. Любомира Попова Станислав Стоянов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати