Събота, 01 Oct 2022
            
Велико Търново Избори 2021

Росица Димитрова е удостоена с Награда за цялостен принос в развитието на социалните услуги

  16.03.2021 15:40
Росица Димитрова е удостоена с Награда за цялостен принос в развитието на социалните услуги

Голямата награда за цялостен принос в координацията между централната и местната власт и развитие на социалните услуги получи Росица Димитрова. Наградите за социална работа се присъждат за първи път по инициатива на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.

Над 80 експерти и специалисти в сферата от цялата страна бяха номинирани, а големият приз бе отреден за Росица Димитрова. От 2006-а година тя оглавява общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, а Велико Търново е сред лидерите по социални услуги и здравеопазване.

Целият професионален път на Росица Димитрова е свързан с  грижата за хора в неравностойно положение. Като експерт активно участва в подготовката на редица стратегически документи в социалната сфера и работи по промените на законодателството в тази област.

Своята заслужена награда Росица Димитрова получи навръх Световния ден на социалната работа – 16 март.

„Вълнувам се искрено от това голямо признание. Това е форма на уважение и голяма благодарност не само към мен, но и към всички колеги от голямото семейство на социалните услуги във Велико Търново и общината, към всички партньори, към институциите и неправителствените организации, с които заедно работим“, коментира Росица Димитрова.

„Лично за мен, а убедена съм – за голямата част от социалните работници в България, социалната работа е много повече от професия. Тя е наша кауза, призвание е да служим на хората. А лично за мен социалната работа е голямата ми любов след семейството“, сподели още тя.

Росица Димитрова е кандидат за народен представител от най-голямата дясна коалиция ГЕРБ-СДС за 4-и Великотърновски многомандатен избирателен район.  


Ключови думи
Росица Димитрова ГЕРБ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати