Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Темида

Четиримата обвиняеми за разкритото депо с марихуана бяха задържани по искане на Окръжна прокуратура - Велико Търново

  16.03.2021 13:17
Четиримата обвиняеми за разкритото депо с марихуана  бяха задържани по искане на Окръжна прокуратура - Велико Търново

По искане на Окръжна прокуратура - Велико Търново, Окръжен съд - Велико Търново взе мерки за неотклонение задържане под стража по отношение на четиримата обвиняеми по досъдебното производство за разкритото депо с марихуана на територията на града – престъпление по чл. 354а, ал 2 от НК.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата мъже са  привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 11.03.2021г., в гр. Велико Търново, в съучастие Л.Т. и П.Г. като извършители и с И. М. - помагач, без надлежно разрешително съгласно Закона за наркотичните вещества и прекурсорите, придобили  и държали с цел разпространение, а П.С. разпространил високорискови наркотични вещества – коноп/марихуана/. Наркотичните вещества са с общото тегло 21 060 грама на стойност 126 360 лева, като са в особено големи размери.

За престъплението по чл. 354а, ал.2, изр.2, пр.3 от НК, за което са привлечени четиримата обвиняеми, се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години.       

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от  събраните до момента доказателства по делото може да се направи  обосновано предположение за авторството на деянието и е налице реална опасност  лицата да се укрият или да извършат  други престъпления. Поради това съдът определи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на четиримата обвиняеми.

Определението на Окръжен съд - Велико Търново подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Велико Търново.

 


Ключови думи
задържани марихуана
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати