Понеделник, 27 Дек 2021
            
Горна Оряховица Спорт

Пет момичета от Горна Оряховица имат нужда от подкрепа, за да сбъднат мечтата си за Световно първенство

  12.03.2021 14:23
Пет момичета от Горна Оряховица имат нужда от подкрепа, за да сбъднат мечтата си за Световно първенство

Пет момичета от Горна Оряховица имат нужда от финансова помощ, за да сбъднат мечтата си да се състезават на Световно първенство. Младите състезателки на „Акро Нова” спечелиха място в националния отбор на контролното състезание през февруари, което се проведе в Горна Оряховица. След подробен анализ на показаното и резултатите, националният селекционер Драгомир Драганов и Управителният съвет на Федерацията определиха проекто националите, които ще защитават цветовете на България на Световното първенство в Женева, Швейцария. Сред националите попадат и два вида на КСА „Акро Нова” във възраст 11 – 16 години – женската двойка Магдалена Тодорова и Елина Хинкова и тройката Ванеса Стойчева, Елеонора Помакова и Михаела Ганчева.

За да играят горнооряховските момичета на световния квадрат, са необходими 16 800 лева. Родителите им не могат да поемат такъв разход и затова децата търсят подкрепа от всички горнооряховчани и от всички приятели на спорта.

Магдалена, Елина, Елеонора и Михаела са ученички на СУ „Георги Измирлиев”, а Ванеса – на ОУ „Иван Вазов”. И успешно успяват да съчетаят високото спортно майсторство с ученическите си задължения. Почти осем години труд в акробатичната зала стоят зад гърба на всяко едно от момичетата.И петте са печелили много медали от държавни първенства и турнири. Доказали са, че са най-добри у нас в своята възраст. Възможността да се изявят на Световното първенство е наградата за всички лишения и усилия, полагани през годините.

В годината, в която Горна Оряховица е обявена за Европейски град на спорта, нейните състезатели имат възможност да представят страната си на световната сцена. Световното е през юни, но средствата трябва да бъдат събрани до май, за да се потвърди участието. За да се сбъдне мечтата на пет спортни таланта, всеки може да помогне с дарение по сметката на КСА „Акро Нова” в Банка ОББ.

IBAN BG 03UBBS80021023009540

BIC UBBSBGSF

 


Ключови думи
акробатика Акро нова Световно първенство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати