Вторник, 15 Юни 2021
            
Избори 2021 Сухиндол

Доц. д-р Милен Михов, водач на листата на ВМРО, откри предизборния щаб и Интерактивен център в Сухиндол

  09.03.2021 14:53
Доц. д-р Милен Михов, водач на листата на ВМРО, откри предизборния щаб и Интерактивен център в Сухиндол

Водачът на листата на ВМРО за Великотърновска област доц. д-р Милен Михов откри предизборния щаб на организацията в Клуба на ВМРО-Сухиндол и първия за страната Интерактивен научно-изследователски център по природосъобразно земеделие. Центърът е изграден съвместно с „Института на Свободните Изследователи - Хистореон” (ИСИХ), представляван от Димитър Димитров – включен в листата на ВМРО от гражданската квота.

Аз и господин Димитров много дълго можем да говорим защо се изправяме пред вас и защо търсим вашата подкрепа, обърна се към присъстващите доц. Михов.

Преди четири години едно от основните ни искания, пряко засягащо голяма част от хората, беше промяна в политиката по доходите, или по-точно казано пенсиите. Това са хората, които са работили десетилетия и са създали България. Според нашите искания тази промяна, трябваше да включи: вдигане на минималната пенсия – това е и най-важното, защото това са най-ощетените хора. Това трябваше да стане чувствително – с 300 лева да бъде вдигната минималната пенсия. Тази стъпка да бъде последвана от преизчисляване на всички пенсии. Това бяха двете обещания, за които искахме подкрепа от хората. Повече от две седмици преговаряхме с ГЕРБ и се разбрахме наполовина. Минималната пенсия беше вдигната на 210 лева, като ангажимента беше до края на мандата да стане 300 лева. Това обяснява защо ние се включихме в това управление. Следващата стъпка – преизчисляване на всички пенсии – ще преследваме по същия начин. Защото вдигането на минималната пенсия поражда несправедливост. Има хора, които са работили повече, внасяли са повече, а сега са с малки пенсии. Ние ще насочим нашите усилия пенсиите да бъдат преизчислени. Това ще бъде и нашето условие в следващия парламент, посочи водачът на листата.

Ние наложихме сериозна промяна по политиката на доходите, свързани с образованието, отбраната, сигурността, със сферите, свързани с бюджета на държавата. Ние не можем да имаме добри учители, ако нямаме добро заплащане. А учителите от своя страна са тези, които подготвят нашите деца да бъдат лекари, инженери и т.н. Друга точка, с която се гордеем, е семейно подоходно облагане, което успяхме да вкараме тази година. Всяко българско семейство, което плаща данъци и има деца, ще получи чрез връщането на взетия данък по 450 лева за всяко дете. Това е възстановяване на тези „детски за отглеждане на деца”, които знаем от едно време. Това е насочено към хората, които работят и плащат данъци.

Нашата цел е в следващите години тези 450 лева да бъдат увеличени средно на 600 лева, което е една съществена помощ за семействата.

В нашата листа всички хора са от Велико Търново или са свързани с града. ВМРО участва с номер 1 в бюлетина за парламентарни избори, , заяви кандидатът за народен представител доц. Милен Михов.

Интерактивен Център (ИЦ) на „Института на Свободните Изследователи - Хистореон” е първият такъв център на Института в страната. Той ще развива изследователска, образователна и консултантска дейност в две основни направления, обосновани от анализ на характерните за региона и традиционни направления в неговото стопанско развитие и природни дадености и дейности.

В продължение на четири години работих тук в проучването на върха и намерихме много ценен минерал – базалт. По този начин съм свързан с града и повечето от вас ме познават.  Понеже тук е земеделски район, решихме да направим центрове в страната, които да дават консултации по различни насоки. Имаме разработени два продукта за земеделие, с лиценз за цяла Европа. В тази връзка говорихме с ВМРО и стигнахме до заключението, че е хубаво да има такива центрове. Нарекохме го Интерактивен център, който ще може да дава консултации на производители. Специално се насочваме към биоземеделието и малките производители. Сключваме меморандум с Общината, чрез който тя ще ни осигурява връзка с училища, читалища, с които да работим. Предвиждаме да се изградят опитни полета, на които децата ще могат да се изградят трудови навици, обясни визията за дейността на Центъра Димитър Димитров.

По случай откриването на предизборния щаб бе отслужен молебен за здраве.

 


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати