Събота, 01 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Баскетболният „Локомотив” приключи редовния сезон в „Б група Център” с пета поредна победа

  07.03.2021 18:44
Баскетболният „Локомотив” приключи редовния сезон в „Б група Център” с пета поредна победа

Представителният отбор на БК „Локомотив” (Г. Оряховица) приключи участието си в срещите от редовния сезон на първенството на ББЛ Б група, Център с победа над отбора на „Борисов Студиос” (Свищов). В съботния следобед в зала „Ивайло" във В. Търново „железничарите” се наложиха над отбора от крайдунавския град със 68:59 и се поздравиха с петата си поредна победа.

Първата част протече оспорвано, като мачът беше двуостър и нито един от отборите не можа да се откъсне напред в резултата. В края й „Локо” водеше с една точка - 14:13. През втората четвърт свищовлии показаха, че съвсем не са излезли, за да пазят сили за втория мач, който им предстоеше непосредствено след този с „Локомотив”. Те вдигнаха оборотите и се оттеглиха на полувремето с четири точки преднина - 32:28.

През третата четвърт състезателите на „Локо” излязоха пределно концентрирани и осъществиха натиск над съперника. След силна игра в нападение и защита, горнооряховчани успяха да наваксат пасива и изравниха резултата в срещата - 48:48. Последната част на мача се оказа и решаваща за победата. В нея играчите на „Локомотив” не дадоха инициативата на противника и продължиха да налагат превъзходството си. Така, краят на срещата дойде при резултат 68:59 за „Локо”.

Най-резултатен за „Локомотив” беше Цвятко Тръвнев, който реализира 17 точки. Към тях добави и 14 борби, с което записа дабъл-дабъл и стана най-полезен играч за отбора победител. С 14 точки и 9 борби за „Локо” се отличи и Паскал Николов.

За победата допринесоха и момчетата от отбора на БК „Локомотив” за юноши до 19-годишна възраст, които взеха участие в мача - Петър Гайдаров, Стефан Милев, Стоян Петков и Даниел Ников.

С изиграването на този мач „Локо” приключи участието си в редовния сезон на първенството на ББЛ Б група, Център. Играчите затвърдиха феноменалното си представяне през втория полусезон с петата си поредна победа и постигнаха положителен баланс от 8 победи срещу 4 загуби. Преди изиграването на няколко отложени срещи от изминалите кръгове на шампионата, отборът на „Локомотив” заема първото място в групата с актив от 20 точки.

„Локомотив”: Зоран Мамучевски, Димитър Петков, Цвятко Тръвнев, Светослав Байчев, Паскал Николов, Мариян Ябанджиев, Николай Петров, Йордан Ангелов, Петър Гайдаров, Стефан Милев, Стоян Петков, Даниел Ников.

 


Ключови думи
Баскетбол Б група
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати