Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив“ победи водача в „А” хандбалната група

  06.03.2021 21:57
„Локомотив“ победи водача в „А” хандбалната група

Младият и амбициозен тим на „Локомотив“ (Горна Оряховица) победи лидера в хандбалното първенство „Пирин-64“ (Гоце Делчев) с 23:20. За някои това е изненада, но за много специалисти това е очаквана закономерност, заради израстването на горнооряховския отбор в последните години.

Мачът се изигра в спортна зала „Никола Петров”. В началото гостите поведоха с 0:2 до 5-та мин. Домакините възстановиха равенството и поведоха 7:6 до средата на полувремето. До края задържаха преднината и се оттеглиха на почивката при резултат 11:10.

През втората част головете се редуваха в двете врати и до средата на полувремето неврокопчани успяха да изравнят 16:16. Това беше повратният момент в двубоя. В следващите пет минути, с четири към един отбелязани гола, „железничарите” поведоха до 20:17. Успяха да задържат преднината и да се поздравят с победата при крайното 23:20.

„Много съм доволен от представянето на момчетата. Това, за което много сме говорили, се получи. Повярвахме си, че можем да играем 60 мин. максимално концентрирани и на висока скорост. Допуснахме по-малко грешки от противника и заслужено победихме“, коментира ст. треньорът на „Локо“ Йордан Димитров.

След този кръг „локомотивци” са на четвърто място в елитната хандбална група с 20 т. и мач по-малко, само на четири точки от водача „Шумен-61“.

„Локомотив”: Георги Маринов, Стефан Димитров, Исмет Хаджиев, Йордан Михнев, Любослав Димитров, Владислав Йоргов, Станислав Добрев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Радослав Йорданов, Михаел Иванов, Георги Кръстев.

Утре, 7 март, е поредният кръг от „Б“ РХГ на зона „Мизия“. В тази надпревара „Локомотив“ е водач в групата и ще изиграе нови три срещи срещу отборите на „Спартак“ (Плевен), „Раховец-2008“ (Горна Оряховица) и домакина „Чардафон“ (Габрово).

 


Ключови думи
хандбал Локомотив Пирин Гоце Делчев А група
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати