Вторник, 28 Дек 2021
            
Горна Оряховица Други

Ан-Реджина Кушева и Антон Точев спечелиха училищния кръг на Spelling Bee в СУ „Георги Измирлиев”

  02.03.2021 20:01
Ан-Реджина Кушева и Антон Точев спечелиха училищния кръг на Spelling Bee в СУ „Георги Измирлиев”

На 1 март 2021 г. в Конферентната зала на СУ „Георги Измирлиев“ се проведоха училищните кръгове на англоезичното състезание Spelling Bee Junior за ученици от 2 до 4 клас и Spelling Bee за ученици от 5 до 7 клас.

За Гимназията това състезание по спелуване на английски думи вече е традиция. Децата от начален етап се явяват за втора година, а учениците от прогимназиален етап – за пета поредна година. Организатори са учителите, преподаващи езика на Шекспир. Учителите споделят, че корените на тази надпревара са още в XIX век. За участниците се изискават комплекс от знания по чуждия език и умения като концентрация, бързина, добра дикция, логика.

Многобройна беше първата група – на по-малките. Факт е, че много повече време начален етап учи в присъствено обучение, което предполага много по-ефективна подготовка.

Малкият голям победител на СУ „Георги Измирлиев“ в Spelling Bee Junior е Ан-Реджина Кушева. Второто място е за Стефани Лесичкова. Двете момичета са от 4 „а” клас. След шести кръг двете съученички влязоха в оспорван двубой, като едновременно с това взаимно се подкрепяха. Ан-Реджина стана училищен шампион за нивото си с думата SUNNY след общо 8 кръга.

В състезанието Spelling Bee се оформи не по-малко оспорвана надпревара. Първото място спечели Антон Точев 6 „б” клас, а втори е Явор Николов 7 „в” клас. Антон стана шампион за нивото си с думата NEEDLE след общо 16 кръга.

Съществена част от регламента е, че когато на финала останат две деца, от комисията им се дават думи, които не са от списъка за подготовка, утвърден на национално ниво, а от допълнително изпратен списък.

Честито на учениците и на учителите по английски език, които са дали най-доброто от себе си дори в условията на ОРЕС. Нека всички да бъдат здрави и успешно да се представят на следващия национален кръг.


Ключови думи
СУ Георги Измирлиев Spelling Bee
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати