Събота, 01 Oct 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Младежите на „Локо” спечелиха четвърта поредна Купа на България

  28.02.2021 20:38
Младежите на „Локо” спечелиха четвърта поредна Купа на България

За четвърта поредна година хандбалистите до 19 г. на ХК „Локомотив” (Горна Оряховица) триумфираха с купата „България-БФХ”. Два дни спортният комплекс на гр. Вършец беше домакин на тазгодишните финали. Шестте най-добри отбора в тази възраст бяха разделени в две предварителни групи. Младите железничари попаднаха в група с отборите на „Фрегата” (Бургас) и „Шумен-61” (Шумен). В другия поток играха тимовете на „Чардафон” (Габрово), „Спартак” (Варна) и домакините от „Локомотив” (Мездра).

В груповата фаза горнооряховските хандбалисти последователно победиха връстниците си от Шумен с 38:34 (19:16) и Бургас с 45:22 (21:14). През втория ден на полуфинала се изправиха срещу втория от другата предварителна група – „Спартак” (Варна). В изключително оспорван и равностоен двубой „локомотивци” излязоха победители с 26:24 (13:11).

На финала се срещнаха двата „локомотива” от Горна Оряховица и Мездра. Горнооряховският наложи своята воля още в първите минути и тръгна уверено към победата. Постепенно набираше скорост и на почивката се оттегли с преднина 18:14. През второто полувреме увеличи мощта, за да финишира на първи коловоз при резултат 28:25. Трети останаха младежите на „Спартак” (Варна), които се наложиха над „Фрегата” в малкия финал. Пети са „Шумен-61” победили „Чардафон” след изпълнение на дузпи.

„Локомотивци” бяха удостоени с две индивидуални награди. Георги Кръстев е голмайстор на финалите с 35 отбелязани попадения, а Михаел Иванов бе обявен за най-полезен състезател на турнира.

„Щастлив съм от спечелената купа. Много труд и старание вложиха момчетата в тренировките. Имахме кадрови проблеми от здравословен характер, но всички се мобилизираха и дадоха максимума от себе си. Благодаря за изпълнените указания и играта. Искам да благодаря на организаторите и нашите домакини за отличните условия, при които се проведе турнирът”, заяви развълнуваният ст. треньор Йордан Димитров.

„Поздравявам момчетата със спечелената купа. Тя е четвърта поред в нашата витрина. Аз участвах в завоюването на първите две. Сега гледам от другата страна и ми е много приятно на 20 г. да получа медал от турнир за младежи до 19 г. Радвам се, че има приемственост в отбора и за пореден път доказваме, че Горна Оряховица е един от водещите центрове в хандбала”, заяви пом. треньорът на „Локо” Любослав Димитров.

„Локомотив”: Павел Павлов, Любен Иванов, Кристиян Йорданов, Михаел Иванов, Георги Кръстев, Николай Генов, Стелян Димов, Златомир Колев, Валентин Николов, Валентин Василев, Никола Атанасов, Николай Атрев.


Ключови думи
хандбал Локомотив Купа България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати