Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други Павликени

Бяла черква ще домакинства първия си Фестивал на рибената чорба

  28.02.2021 10:55
Бяла черква ще домакинства първия си Фестивал на рибената чорба

На 19 юни Бяла черква ще домакинства първия си Фестивал на рибената чорба. Освен състезание по риболов и демонстрация на майсторско приготвяне на рибена чорба по местна рецепта, на която гостите на фестивала ще могат да се насладят, ще се проведе кулинарна надпревара за най-вкусна рибена чорба, рибни ястия, че и сладкарски изделия.

Градусът на настроението, създадено от участниците в забавната програма, ще се подсили и от конкурсите за най-пивка домашна ракийка и най-благо домашно винце. Още настроение и цвят ще внесат хумористични стихове и изкуство, вдъхновено от темите за рибата и риболова. Местни производители и занаятчии ще имат възможност да представят своята продукция.

Специално за фестивала, петте музея на историческото градче ще отворят врати за свободно посещение от всички желаещи.

Организаторите канят кулинари, любители рибари и самодейци да заявят своето участие на страницата на Фестивал на рибената чорба – Бяла черква във Facebook, на имейл [email protected] или тел. 0889909205 (Даниела Златкова).
Фестивалът се организира от Фондация за организационно и обществено развитие (ФООР), с подкрепата на Кметство гр. Бяла черква и Народно читалище "Бачо Киро - 1869".

Във връзка с фестивала, Фондация за организационно и обществено развитие обяви конкурс за хумористична поезия на теми „Риболов“, „Риба“ и „Рибена чорба”.
В срок до 30 март 2021 г. всеки участник може да представи до две творби, които да изпрати на e-mail: [email protected] или чрез съобщение в страницата на Фестивал на рибената чорба - Бяла черква във Фейсбук, като посочи име и фамилия; възраст (само за деца и младежи до 18 години); населено място; телефон за връзка.
Класирането ще се извърши в периода 1 - 15 април 2021 г. в две категории:- деца и младежи до 18 години и възрастни.
Журито ще номинира по три произведения от категория, които ще бъдат публикувани на страницата на фестивала. Авторите на творбите, получили най-много гласове до 15 май, ще бъдат отличени с грамота „Най-изкусен стихоплетец“ и  „Най-изкусен млад стихоплетец“. Наградите ще бъдат връчени в рамките на фестивала, а избрани творби от конкурса ще бъдат включени в забавната му програма.
Организаторите си запазват правото да публикуват всяко едно от изпратените за конкурса произведения, като винаги посочват неговия автор.


Ключови думи
Фестивал на рибената чорба Бяла черква
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати