Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други

Два проекта на НАП отличени от Института по публична администрация

  27.02.2021 08:41
Два проекта на НАП отличени от Института по публична администрация

Два проекта за добри практики на Национална агенция за приходите бяха наградени в ежегодния конкурс на Института по публична администрация (ИПА) на официална церемония днес. Отличените инициативи на НАП са проекта „Усъвършенстване на лидерството чрез внедряване на подхода коучинг“ и кампанията „Заплата в плик“, които Агенцията проведе през изминалата година.
НАП зае второ място в категорията „Управление на хора“ с проекта за внедряване на коучинг подход в приходната агенция, в рамките на който през екипни и индивидуални програми бяха усъвършенствани лидерските качества на всеки четвърти ръководител в НАП. Агенцията получи отличие и в категория „Социална отговорност“, заради реализираната кампания „Заплата в плик“, която имаше за цел да запознае работниците и служителите с това какви са рисковете, ако се съгласяват да не ги осигуряват на реалния  им доход и вземат част от заплатата си в плик. На специално създаден сайт https://zaplatavplik.bg всеки можеше да изчисли колко би загубил в следващите 30 години, ако се осигурява на по-нисък от реалния си доход чрез т. нар. „калкулатор на загубите“.
„Наградите са ангажимент да положим усилия към постигането на ефективен и траен резултат от разясненията защо осигуряването на пълното възнаграждение и на пълния работен ден е по-добрият избор. Инвестицията в лидерските умения на служителите в НАП прави възможно всички тези добри практики да се случват“, каза по време на награждаването говорителят на НАП Росен Бъчваров.


Ключови думи
НАП проекти
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати