Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Темида

Пандемията не спря административните съдии от Велико Търново да изнесат лекции в ЧПГ „Аркус“

  27.02.2021 07:00
Пандемията не спря административните съдии от Велико Търново да изнесат лекции в ЧПГ „Аркус“

Пандемията не спря административните съдии от Велико Търново да изнесат отново своите лекциите пред колежаните от ЧПГ „Американски колеж – Аркус“. Въпреки извънредната обстановка, в която се намира страната, и тази учебна година магистрати и служители от Административен съд – Велико Търново ще се включат в Образователната програма „Съдебната система – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Лекторите имат готовност да се справят и с онлайн платформата, която се ползва в училището, и при нужда да проведат часовете си дистанционно.
Учителското място тази година ще заемат съдия Костова, съдия Янева и съдия Данаилова, които ще представят теми, свързани със съдебната система в страната, Конституцията на Република България, правата ни като граждани на Европейския съюз и детското правосъдие. Координатор на програмата за съда е съдебният помощник Стела Тошкова. Лекциите ще бъдат проведени в часовете по философски цикъл във всички паралелки от випуска на десети и единадесети клас, като ще бъдат обхванати общо 98 колежани.
Утвърденото партньорство с гимназията и интересът на учениците и учителите към нетрадиционните уроци свидетелстват за ползите в обогатяването на познанията на подрастващите за статута, структурата и функциите на съдебната власт в Република България, за формирането на правна грамотност и култура и за доверието към съдебната власт.
Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“  се реализира съвместно между Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката, по силата на подписано споразумение за сътрудничество между двете институции.

Сн. ЧПГ "Аркус"


Ключови думи
ЧПГ Аркус Административен съд Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати