Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Избори 2021

В Горна Оряховица разпределиха местата в секционните избирателни комисии

  22.02.2021 15:27
В Горна Оряховица разпределиха местата в секционните избирателни комисии

Общо 572 души ще бъдат анганижари в секционните избирателни комисии (СИК) в община Горна Оряховица на Парламентарни избори 2021.
66 секции ще отворят на 4 април. 56 от тях ще са 9-членни, 9 ще бъдат с по 7 члена, а 1 секция - в Болницата, ще е 5-членна. Предвидени са и подвижни секционни комисии – 1 за хора в неравностойно положение и 1 за карантинирани. Има готовност да бъде разкрита още една секция за хора под карантина, ако обстоятелствата го наложат. По какъв начин обаче ще гласуват те, се очаква указание от Централната избирателна комисия.
Разпределението на местата в СИК става по методика на ЦИК. Партиите получават места в комисиите спрямо броя на депутатите, които имат в Народното събрание. Така ГЕРБ са с 209 места, 66 от които ръководни. БСП са със 154 места, също с 66 в ръководствата на комисиите. „Обединени патриоти”, ДПС и „Воля” имат по 66 места в комисиите, като патриотите ще имат право на 24 места в ръководствата, ДПС – на 28, а партията на Марешки - на 14. „Демократична България“, която не е парламентарно представена, но има евродепутат, не получава председателско, зам.-председателско или секретарско място в СИК, но ще има 11 члена.
До четвъртък по обед партиите следва да представят списъци на своите представители в СИК, които желаят да се ваксинират.
Минимални ще се промените в местата на самите СИК спрямо последните избори. На 4 април секция №19, която досега се помещаваше в сградата на „Тих труд“, ще бъде разкрита в Болницата. Секции с номера 29, 30 и 31, които по традиция се намират в сградата на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, ще бъдат преместени заради ремонта в професионалната гимназия. Тези 3 секции ще отворят в работилницата на учебното заведение, като местата им ще бъдат достатъчно добре обозначени с указателни табели.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
СИК Горна Оряховица Парламентарни избори 2021
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати