Неделя, 23 Май 2021
            
Горна Оряховица Спорт

Момчил Недялков е шампион на България по свободна борба за момчета

  22.02.2021 13:54
Момчил Недялков е шампион на България по свободна борба за момчета

Шампионска титла и още два бронзови медала спечелиха борците на „Локомотив” от Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за момчета (7-8 клас). Второто за годината първенство на борците в тази възраст се проведе в Сливен с участието на 228 състезатели от 51 клуба. Горнооряховският „Локомотив” се представи с 8 момчета.

Шампион в кат. 38 кг стана Момчил Недялков, който стигна до златото без да даде нито една техническа точка на своите съперници. В първата среща той тушира Пламен Стоянов от „Етър Виктори”. Последва туш и срещу Станимир Русанов от Стражица. На полуфинала Момчил отстрани с 3:0 Айлин Османов от Русе, а на финала се наложи с 6:0 над Алекс Фотев от Димитровград.

Никола Сърнев стана бронзов медалист в кат. 41 кг. Той започна с технически туш над Станислав Стоянов от „Митекс” (Благоевград), след което се наложи по точки над Ростислав Симеонов от Варна. В полуфинала обаче загуби от шампиона Йордан Котрулев от Сандански, което го прати в битка за 3-5 място срещу Симеон Сидерас от Ямбол. Никола се наложи повече от категорично с 21:8 и спечели бронзовия медал.

Бронзов медалист стана и Мартин Милев в кат. 52 кг. В първия кръг той победи с технически туш Евгени Евтимов  от Търговище. Последва една от най-драматичните схватки в целия турнир, която противопостави Мартин на сребърния медалист от личното първенство Тихомир Драгиев от Стара Загора. Драгиев поведе в първата част с 11:2 и беше на крачка от технически туш. Във втората част обаче Мартин тотално обърна играта и в крайна сметка стигна до победа с 16:15. В следващата си среща горнооряховчанинът отстъпи на Ник Дойчинов от „Илия Павлов” (ВТ) и трябваше да разчита на репешажите, за да стигне до медала. В първия се наложи над съотборника си Стефан Николов, а в схватката за 3-5 място тушира Никола Колев от Русе.

Стефан Николов остана 14-ти в категорията с една победа и две загуби.

В категория 57 кг, където се конкурираха 32 състезатели, се сбориха и двама представители на „Локомотив”. Георги Николов остана осми с две победи и една загуба, а Мартин Георгиев е 11-ти.

Дамян Радев е 14-ти в кат. 62 кг сред 31 състезатели, а в кат. 68 кг Росен Георгиев остана извън десятката.

В крайното отборно класиране СКБ „Локомотив” е на шесто място.

Получи се много силен шампионат и няма как да не сме доволни от представянето си. Момчил показа голямо израстване . На личния шампионат, който беше в Горна Оряховица, той прегоря и не можа да вземе медал, но сега се събра и доказа, че е най-добър. Проведе много добре тактически и технически схватките си и не остави никакво съмнение кой е шампионът в тази категория. Доволни сме и от Никола Сърнев, и Мартин Милев, които имат сили не само за медал, но и за шампионска титла. От всички има какво още да се желае, но важното е, че момчетата се трудят и вървим в правилната посока. Шесто от осемте ни състезатели са за първа година в тази възраст, така че имат какво още да покажат на съперниците си. Догодина очакваме още по-силни постижения, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.

Срещите в Сливен бяха изгледани от президента на клуба Цветан Зеленков и члена на Управителния съвет Ростислав Токмакчиев.

В тази възрастова група U15 ще има Европейско първенство тази година, домакин на което ще е Бургас. Трима от горнооряховските състезатели имат шанс да участват и да представят България на международния тепих.


Ключови думи
борба Момчил недялков момчета "Локомотив"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати