Неделя, 02 Oct 2022
            
Други Свищов

Кметът на Свищов обсъди с ученици състоянието на града

  22.02.2021 12:29
Кметът на Свищов обсъди с ученици състоянието на града

Среща с четвъртокласници от СУ „Цветан Радославов“ проведе кметът на Свищов д-р Генчо Генчев. Темата бе „Свищов през детските очи“.
Кметът попита всеки четвъртокласник какво мисли за развитието на града, за своя  квартал и улица. Учениците изразиха желанието си градът да се съхрани като културно-историческо място, каквото е било в годините на Възраждането. Изказаха мнение, че кварталите, в които живеят, след реализирани проекти на Община Свищов изглеждат по-приветливи и по-достъпни за игри и отдих. Помолиха градоначалника да съдейства за изграждането на мултифункционална спортна площадка за футбол, баскетбол, хандбал и тенис на маса в двора на училището.
Генчо Генчев беше впечатлен от активната гражданска позиция на Радославовци, които се вълнуват не само от личните си проблеми, но и от тези на родния град. Един учебен час не беше достатъчен на будните деца, за да зададат всичките си въпроси и да споделят идеите си за бъдещото развитие на Свищов. С огромен ентусиазъм децата приеха поканата на кмета да посетят сградата на Общината.
В Деня на Апостола – 19.02.2021 г., д-р Генчев бе гост и на учениците от 8 клас. Възпитаниците от профил „Природни науки“ обсъдиха с кмета възможностите за изучаване на медицински специалности, тяхното бъдеще в променящия се свят. Генчев проведе оживена дискусия с осмокласниците за тяхното виждане за актуалното състояние на града и представата им за бъдещето му.
Като активни млади хора, те предложиха обновяване на спортните площадки на училището, на района, изграждане на експериментални бази за природни науки, плувен басейн, места за отдих за малки и големи.
Учениците признаха, че обичат и се гордеят със своя град, че са готови да останат, за да работят за неговото благоденствие като зелен екологичен център.


Ключови думи
д-р Генчо Генчев СУ "Цветан Радославов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати