Събота, 01 Яну 2022
            
Велико Търново Светски

Ивомила от Велико Търново е сред най-популярните инфлуенсъри в България

  21.02.2021 07:00
Ивомила от Велико Търново е сред най-популярните инфлуенсъри в България

Момиче от Велико Търново е сред най-успешните в една нова за България професия – тази на инфлуенсъра. Ивомила Петкова има над 110 000 последователи в Инстаграм, което я прави и сред най-търсените от фирми и рекламни агенции, които искат да въздействат на потенциалните си клиенти в социалните мрежи.

Сред марките, с които работи, са Nestle Fitness, Savex, About you, Gymbeam, Dominoss, Milkiss, Lorreti Design, Alessa, Eucerin, Avene, Teo expert.
21-годишната Ивомила е завършила ПМГ „Д-р Васил Друмев”. 6 години – от 7 до 12 клас, тя е била доброволец на БЧК. В света на модата влиза, след като печели първото издание на популярния конкурс InstaQueen. Първоначално започва да учи софтуерно инженерство в Софийския университет, но се оказва, че ще е много трудно да съвместява новите си ангажименти с техническите науки. Затова избира да продължи образованието си в Нов български университет, където учи „Реклама”. Въпреки натоварения си график доста често се връща в родния град.

Успявам да съм истинска – това е рецептата за успех според Ивомила.

-Разкажи ни за живота си преди InstaQueen?
-Животът ми преди и след предаването го чувствам еднакъв. Разликата е, че сега имам много повече отговорности, работа и едно на ум за всичко. Но това е неизменна част от порастването ми. Ако не беше заради предаването, щеше да е в следствие на други амбиции.
-Как попадна в шоуто?
-Дълги години се стремях да намеря своето място в средите на модата, но безуспешно. Шоуто дойде като знак. Беше моят закъснял късмет или пък се беше появил в точното време.
-Какво, според теб, ти помогна да победиш?
-Това, че бях себе си. С колкото повече хора се запознавам, толкова повече оценявам качеството си да мога да бъда истинска.
-Как се промени животът ти, след като спечели короната?
-Животът ми се преобърна на 180 градуса. Беше неочаквана и много, много голяма промяна. Особено потопена във води, в които до сега не бях  плувала. Но нали така се става голям човек?


-Как се става звезда с над 110 хил. последователи в Инстаграм?
-За мен определението звезда носи съвсем различен смисъл от популярността в социалните мрежи. Но като отговор мога да дам, че и до ден днешен не знам как се стига до тук, може би просто го умееш.
-Сама ли поддържаш профила си или някой ти помага?
-Сама поддържам профила си. Все още имам сили и време да отдавам и на това. А и някак си не си представям да прехвърля отговорностите си върху някой друг. Бих се чувствала празна. Обичам да си комуникирам с хората по моя си начин, да усещам емоцията им и да я преживявам.
-Има ли професия инфлуенсър? Какво означава това с по-прости думи?
-Инфлуенсърството е професия поради факта, че се изкарват пари от него. Но парите са последното нещо, което трябва да те вълнува, за да си добър в нея. За мен е повече призвание. Или го усещаш и го можеш, или не. А какво означава да си инфлуенсър - да даваш, без да искаш нищо в замяна. Да бъдеш семейство, да бъдеш приятел, да бъдеш искрен, да носиш щастие, да разсмиваш, да си подкрепа, да си там, когато трябваш.
-Има ли разлика между Ивомила в социалните мрежи и Ивомила с близките си?
-Разбира се, че има. Социалните мрежи разкриват много малка част от нас и най-вече тази, която позволяваме на хората да видят. При запознанството си с хората, те често ми казват колко по-различна съм от Инстаграм, но винаги ми го казват от добрата страна, което ме радва. Гледам винаги да съм истинска и непринудена с последователите си, но някак живата връзка е много по-незаменима пред тази в Интернет. Така че, да, има разлика, но със сигурност е към добро.
-Личният ти стил на обличане и гримиране различава ли се от образа, който създаваш?
-Аз и образът, който създавам, сме един и същ човек, ако това отговаря на въпроса.
-Какво ти дава и какво ти отнема тази известност?
-Не съм преценила още дали известността ми отнема някои неща за лошо или за хубаво. Със сигурност най-тежкото обаче за мен е доверието в новите запознанства. Доверие в партньора до мен и понякога дори в приятелите ми. Има много плюсове и минуси, но мисля, че за тях ни е нужда цяла нова статия.


-Колко време ти отнема, за да поддържаш профилите си в социалните мрежи?
-Времето не го броя, защото то винаги е обвързано и с удоволствие. Със сигурност социалните мрежи изискват доста от мен, но, както казах, рядко го усещам като умора или задължение.
-Полагаш ли някакви специални грижи за формата и външния си вид?
-Благодарна съм, че все още съм млада и с бърз метаболизъм, за да хапвам понякога не толкова полезни неща и тялото ми да изглежда все така добре. Старая се, разбира се, върху това как се храня или поне се опитвам да балансирам. Относно всякакви други козметични процедури, които помагат за добрия вид, мисля, че са повече от задължителни за една жена. Не бих ги нарекла специални.


-Конкуренцията в света на модата сигурно е жестока, но има ли място за приятелства?
-Разбира се, че има място за приятелства. Редки са, но се срещат. Когато човекът отсреща има и е доволен от собствените си постижения, няма как да таи завист към твоите. Добрите намерения се усещат, лошите също.
-С какво се занимаваш извън модата?
-Студент съм по реклама в Нов Български университет в София. Засега да съм ангажиращо лице в социалните мрежи и да уча ми е достатъчно. Ако занапред предприема стъпки - то те ще са неизменно свързани с модата, а не извън нея.
-За какво мечтаеше преди да попаднеш под светлината на прожекторите?
-За нещо още по-голямо! Тогава не вярвах, че мечтите се сбъдват и мечтаех смело.
-За какво мечтаеш сега? С какво би искала да се занимаваш в бъдеще?
-В момента съм в толкова объркана възраст, че искам от всичко, и по много. Всеки ден се питам коя да е следващата ми стъпка, дали няма да сгреша с нея, или ще пропусна някоя друга. Затова се пускам по течението, а той животът сам си знае къде ще ме отведе. Мечтая да стигна малко по-далеч от България, а защо не и много!


-Има ли каузи, които би подкрепила на чисто доброволни начала?
-Доброволчеството си върви с мен ръка за ръка. Винаги когато мога, подкрепям каузи. Дали месечно, чрез дарения, или по някакъв друг начин. Бих искала да направя нещо малко по-мащабно, от години ми се въртят идеи в главата, вдъхновени от лични преживявания, надявам се един ден да се осъществят.
-Връщаш ли се понякога във Велико Търново? Какво ти даде градът на твоето детство?
-Все още доста често се връщам тук. Градът ме привлича като магнит. Красотата му е неописуема, а енергията завладяваща. Винаги ще остане любимият ми град, пазещ всеки един момент от детството ми в уличките си. Винаги когато се чувствам объркана, изморена, подценена и се върна тук, си припомням всъщност откъде започна всичко и до къде стигна. Красив преход с много трудности. Приплаква ми се, но ми помага да вдигна глава и да взема в себе си от онзи детски дух, с който да продължа да изграждам света пред себе си.
-Къде би искала да пътуваш и къде би искала да живееш, ако можеше да избираш свободно?
-Любознателна съм, бих искала да посетя колкото се може повече места. Лесно влюбчива съм, страх ме е, че навсякъде ще искам да остана.
Елена ВЕЛКОВА

 


Ключови думи
Ивомила Петкова InstaQueen Инстаграм
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати