Събота, 27 Фев 2021
            
Лясковец Общество

Поклон пред паметта на Апостола сториха лясковчани

  19.02.2021 12:45
Поклон пред паметта на Апостола сториха лясковчани

Много лясковчани, в деня за поклонение пред Апостола, отделиха време, за да поднесат цвете или да помълчат пред барелефа на революционера в центъра на Лясковец. Пред паметника на Апостола в града дойдоха кметът и председателят на Общински съвет - Лясковец, секретарят на Общината, както и представители на различни институции, за да почетат 148-ата годишнина от гибелта му.
Заради все още действащата забрана за масови мероприятия и струпване на много хора в епидемиологичната обстановка, официално организиран граждански ритуал не бе оповестен на обществеността. Но в деня за почит пред Апостола всеки гражданин можеше да сложи своето цвете на барелефа му, свеждайки глава.
На паметния знак на героя венци и цветя в знак на признателност поднесе местното ръководство в лицето на кмета д-р Гецова и председателя на местния парламент Георги Петров, политици, директори на институции, представители на детски градини и училища и други организации.
Поклон пред барелефа на Дякона неорганизирано сториха и много жители, почитайки мълчаливо трагичната му гибел.
Тематични кътове за Дякона, уроци по родолюбие в училищата, четения на стихове за Левски на съвременни поети, прожекции и витрини, презентации и други бяха направени от почти всички читалища, детски градини и училища на територията на общината. По повод годишнината учениците проведоха и своето традиционно състезание „Лъвски скок“ и получиха медали и грамоти за постиженията си.


Ключови думи
д-р Ивелина Гецова Георги Петров Лясковец Васил Левски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати