Неделя, 02 Oct 2022
            
Велико Търново Темида

Осъден бе шофьор, блъснал 4 автомобила на улица във Велико Търново

  10.02.2021 19:44
Осъден бе шофьор, блъснал 4 автомобила на улица във Велико Търново

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратурата – Велико  Търново, Районен съд – Велико Търново осъди 41- годишен мъж, нарушил правилата за движение и блъснал последователно четири паркирани автомобила, като причинил значителни имуществени вреди.
Ч. С. бе признат за виновен за това, че на 27.05.2018 г. във Велико Търново, по ул. „Полтава“ на кръстовище с ул. „България“, при управление на лек автомобил „Фолксваген Голф“, нарушил правилата за движение по пътищата, като се движил с 86.5 км. в час (при ограничение от 50 км. в час за движение в населено място), навлязъл и се движил в лентата за насрещно движение, не контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което управлява и блъснал последователно четири МПС, паркирани на улицата (лек автомобил „Рено Клио“, лек автомобил „Сеат Ибиза“, товарен автомобил „Ситроен С4“, лек автомобил „Волво С 60“). В резултат предизвикал ПТП и по непредпазливост причинил имуществени вреди за общо 14 469,40 лв.
За извършеното деяние му бе наложено наказание шест месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Ч. С. е лишен от право да управлява МПС за срок от една година.
Присъдата на Районен съд-Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново.


Ключови думи
ПТП ул. Полтава
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати