Петък, 07 Oct 2022
            
Велико Търново Култура

Първокурсници от ВТУ представят изложбата „Интерсубект“

  09.02.2021 11:58
Първокурсници от ВТУ представят изложбата „Интерсубект“

Изложбата „Интерсубект” на студенти от първи курс в специалността „Визуални изследвания“ към Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде открита на 11 февруари в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” във  Велико Търново. Поканата отправят организаторите от Изложбените зали и Катедра „Изкуствознание и теоретични дисциплини” към Факултета по изобразително изкуство. Авторите Антон Вълев, Габриела Димова, Георги Узунов, Надя Кирова, Йосиф Новосад са студенти първи курс от специалност „Визуални изследвания”, с преподаватели доц. д-р Атанас Тотляков и докторант Деница Милушева. Те представят в изложбата творби, които са резултат от съвместната им работа в рамките на провеждането на интердисциплинарен семинар.
Специалност „Визуални изследвания” е най-новата образователна програма във Факултета по изобразително изкуство и участниците в изложбата „Интерсубект” са първите студенти, обучавани по нея. Предвидените по специалността познания за съвременните изкуства и художествени практики гарантират възможно най-добрата перспектива за национална и международна изява в артистични дейности с висок престиж. Обучението в програмата дава основа за самостоятелна творческа работа с използване на най-съвременните технологии в изкуствата и същевременно за реализация в значими културни центрове като национални и чуждестранни музеи, галерии и образователни институции.
Програма „Визуални изследвания” задава основната теоретична база, артистична грамотност и инструментариум, които ще позволят на обучаващите се да се ситуират в съвременното изкуство.
Изложбата ще остане наредена до 18 февруари.


Ключови думи
Интерсубект Визуални изследвания ВТУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати