Събота, 01 Oct 2022
            
Други

РЗИ пита учениците как да бъде спряно разпространението на коронавируса

  08.02.2021 15:13
РЗИ пита учениците как да бъде спряно разпространението на коронавируса

Регионална здравна инспекция във Велико Търново обяви Областния конкурс „Заедно срещу коронавируса“. Конкурсът приканва младите автори да отговорят самостоятелно на въпроса „Какво трябва да се направи, за да се спре разпространението на коронавирусната инфекция?“ чрез създаване на рисунки и плакати по следните темите „Лична хигиена“, „Здравословен начин на живот“, „Спазване на правилата и мерките в ежедневието и във времето“, „Заедно сме (доброволчество, помощ на самотни и възрастни хора)“ и „Благодаря на лекарите“.
Рисунките и плакатите трябва да разкрият визията на техните автори за решаване на проблема с разпространението на коронавирусната инфекция. Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи: до IV клас, от V до VII клас, от VIII до XII клас. Авторите на най-добрите творби ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди, а творбите им качени на интернет и Фейсбук страницата на инспекцията.
Въз основа на избраните творби, организаторите ще създадат набор от постери, насърчаващи спазването на правилата и разпоредбите в контекста на разпространението на коронавирусната инфекция.
Право на участие имат ученици от област Велико Търново, които да представят свои индивидуални авторски творби. Могат да се използват различни техники за изпълнение, като творбите не подлежат на връщане, а организаторите си запазват правото да ги публикуват с цел популяризиране на конкурса.
В конкурса се приемат рисунки и плакати, като учениците от I възрастова група изработват и предоставят рисунки, а учениците от II и III възрастови групи – плакати.
Творбата трябва да е придружена от име и фамилия на ученика, в кой клас и в кое училище учи той, кога е създадена творбата му, с каква техника, как се нарича. Нужно е да бъде посочен телефон за връзка.
Срокът за изпращане е не по-късно от 30 март 2021 г. Рисунките и постерите следва да са само в електронен вид (jpeg; pdf формат) и да се изпращат на адрес [email protected].
Допълнителна информация може да получите на телефон 062/614 351 - Йорданка Илиева и електронен адрес: [email protected]./ сн. www.pixabay.com


Ключови думи
коронавирус РЗИ - Велико Търново конкурс
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати